Clinton először mondott beszédet veresége óta

A közvetlenül az elveszített elnökválasztás után mondott beszéde óta először jelent meg és mondott beszédet a nyilvánosság előtt Hillary Clinton szerdán.

A demokraták volt elnökjelöltje Washingtonban, a Gyermekvédelmi Alap nevű, hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó nonprofit szervezet rendezvényén mondott beszédet. A későbbi first lady és külügyminiszter fiatal ügyvédként – évtizedekkel ezelőtt – ennél a szervezetnél kezdte jogi karrierjét, s most életműdíjat vett át az alapítványtól.

Beszédében Clinton elsősorban a gyermekvédelemről szólt, de röviden kitért a választási vereségre is. „Tudom, hogy önök között sokan mélyen elkeseredettek a választási eredmények miatt, én is az vagyok, elmondani sem tudom, mennyire” – fogalmazott. Elmondta azt is, hogy nagyon nehezére esett megjelenni a nyilvánosság előtt. „A múlt héten volt néhány napom, amikor nem vágytam másra, mint hogy egyszerűen csak összegömbölyödjem egy jó könyvvel a kezemben vagy a kutyáinkkal az oldalamon” – osztotta meg a vereség utáni hangulatát. Kitért arra, hogy a választási eredmények „nagyon mély megosztottságot” tártak fel az Egyesült Államok lakosságán belül.

Arra biztatta hallgatóságát, hogy emelkedjenek felül a vereség feletti döbbeneten és harcoljanak az értékeikért, soha ne adják fel a küzdelmet. „Amerika megéri a fáradságot. Gyermekeink megérik a fáradságot. Higgyünk az országunkban, harcoljunk az értékeinkért és soha, de soha ne adjuk fel” – mondta a tanácskozás résztvevőinek.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »