Megindult az orosz bombázás Szíriában

Az orosz fegyveres erők nagyszabású légicsapásokat kezdtek kedd reggel a szíriai Homsz és Idlíb tartományban a terroristák állásai ellen – jelentette be az orosz védelmi minisztérium.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter arról tájékoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy az orosz fegyveres erők intenzív támadásokat hajtanak végre az Iszlám Állam és a Dzsabhat Fatah as-Sám (korábbi nevén: an-Núszra Front) dzsihadista szervezetek hadianyagraktárai, kiképzési és gyülekezési központjai, illetve különféle tömegpusztító fegyvereket gyártó üzemei ellen.

A tárcavezető szerint az Idlíb és Homsz tartománybeli célpontok ellen kezdett hadművelet során Kalibr típusú manőverező robotrepülőgépeket indítottak az Admiral Grigorovics hadihajó fedélzetéről és Basztyion típusú partvédelmi rakétarendszereket vetettek be, emellett az orosz haditengerészet történetében először harci cselekményekben vesz részt a szíriai partok közelébe érkezett Admiral Kuznyecov repülőgép-hordozó is. Sojgu rámutatott, hogy a repülőgép-hordozó fedélzetéről Szu-33-as típusú harci repülőgépek indultak bevetésre. Hozzáfűzte: a bombázások folytatódni fognak.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Az EU két év után is szankciókkal próbálja puhítani a szíriai vezetést

Orosz erődemonstráció készül a szíriai partoknál

Putyin kérdésére, hogy milyen eszközökkel nyújtanak fedezetet az orosz csapatoknak Sojgu emlékeztetett: Oroszország egyebek mellett Sz-300-as és Sz-400-as légvédelmi és Basztyion típusú partvédelmi rakétarendszereket telepített a tartúszi kikötő és a hmejmími légitámaszpont körzetébe.

A Szíriai Polgári Védelem, más néven fehérsisakosokként ismert helyi önkéntes mentőalakulat úgy tudja, hogy hetek óta a legsúlyosabb légicsapások érték kedd reggel a lázadók kezén lévő szíriai Aleppó keleti részét, miközben harci repülőgépeket lehetett látni a város felett az égbolton.

A nap folyamán a szíriai állami televízió „különleges forrásokra” hivatkozva jelentette, hogy a szíriai légierő mért csapásokat Aleppó óvárosára, a terroristák védműveire és hadianyagraktáraira. A damaszkuszi rezsim minden ellenzéki fegyveres csoportot terroristának tart, amely harcot folytat Bassár el-Aszad szíriai elnök ellen.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »