Lezuhant egy orosz vadászgép a szíriai partoknál

Szerencsétlenséget szenvedett egy orosz MiG-29-es vadászgép hétfőn miközben a leszálláshoz megközelítette a Földközi-tengeren lévő Admiral Kuznyecov repülőgép-hordozót – jelentette a Ria Novosztyi orosz hírügynökség a moszkvai védelmi tárcára hivatkozva.

Értesülések szerint a pilóta időben katapultált, nem sebesült meg és azóta már kimentették a tengerből.
Az orosz minisztérium közleményéből kiderül, hogy a vadászrepülőgép gyakorló repülést hajtott végre, a balesetet pedig műszaki hiba okozta. A vadászgép néhány kilométerrel az Admiral Kuznyecovtól zuhant a tengerbe – tette hozzá a tárca.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Orosz erődemonstráció készül a szíriai partoknál

Az EU két év után is szankciókkal próbálja puhítani a szíriai vezetést

A minisztérium hangsúlyozta, hogy az incidens nem lesz kihatással a repülésekre, a Földközi-tengeren tartózkodó orosz flottakötelék a korábbi tervek szerint folytatja tevékenységét.

Korábban olyan értesülések láttak napvilágot, miszerint a szíriai partok közelébe érkezett Admiral Kuznyecov repülőgép-hordozó fedélzeti repülőgépei gyakorló repüléseket indítottak, hogy összehangolják tevékenységüket az egyik part menti szíriai légitámaszponttal.

Múlt heti információk szerint az Admiral Kuznyecov mellett a Pjotr Velikij (Nagy Péter) atommeghajtású rakétahordozóról is csapást készülnek mérni a napokban az Iszlám Állam állásaira Aleppó mellett. Az orosz és szíriai légierő már negyedik hete nem bombázott az észak-szíriai városban.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »