A vevőket nem érdekli a dízelbotrány, jól fogy a Volkswagen

Októberben, alig több mint egy évvel a károsanyag-kibocsátási botrány kipattanása után, már a harmadik egymást követő hónapban emelkedtek a Volkswagen-csoport eladásai.

Európa legnagyobb autógyártó konszernje, a wolfsburgi székhelyű Volkswagen AG pénteken közölte, hogy októberben a tavalyi év azonos hónapjához képest 4,7 százalékkal több autót, 870 ezer 300 járművet adtak át a vevőknek szerte a világban.

Az idei év első tíz hónapjában éves összehasonlításban 2,6 százalékkal 8,5 millióra növekedett a 12 márkát, köztük a névadó Volkswagent, az Audit, a Skodát és a Seatot is gyártó csoport üzembe helyezett új autóinak száma.

Európában 3,3 százalékkal több, 3,5 millió jármű talált gazdára, az ázsiai-csendes-óceáni térségben pedig 8,9 százalékkal 3,5 millióra ugrott a számuk – különösen Kínában emelkedtek az eladások: 11,3 százalékkal 3,2 millióra nőtt a Kínában értékesített járművek száma.

A csoport eladásainak közel 60 százalékát adó márka, a Volkswagen októberben 4,4 százalékkal több járművet, 511 ezer autót értékesített. Míg a február-júliusi időszakban csökkentek, az utóbbi három hónapban már emelkedtek az eladások.

Herbert Diess, a Volkswagen márkaigazgatója most először már arra számít, hogy az idei eladások meghaladják a tavaly elért 5,82 milliós számot. Reményre ad okot, hogy az első tíz hónapban 1 százalékkal több, 4,89 millió autót értékesítettek, az emelkedést azonban alapvetően a kínai eladások hajtják. A kínai piac nélkül a Volkswagen eladásai októberben 9 százalékkal, a január-októberi időszakban pedig 8 százalékkal estek vissza, különösen nagy mértékben csökkent Németországban a Volkswagenek iránti kereslet.

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »