Könnygázt vetettek be Portlandben a Trump elleni tüntetésen

Az Egyesült Államok nyugati partvidékén fekvő Oregon államban pénteken elfajultak, erőszakosabbá váltak azok a tüntetések, amelyeket a republikánus Donald Trump elnökké választása miatt tartottak.

Oregon legnagyobb városában, Portlandben a rendőrség „lázadásnak” minősítette a tüntetést, miután a tiltakozók egyik csoportja – a hatóságok megfogalmazása szerint – „veszélyes magatartást tanúsított”. A csoport boltokat támadott meg, ablakokat tört be, szeméttárolókat gyújtott fel, petárdákat robbantott.

A rendőrök könnygázt vetettek be, és csaknem harminc embert letartóztattak. A The Portland Mercury című helyi lap jelentése szerint a városközpontban jelentősek az anyagi károk.

Több fiatal összeállt és Portlandi Ellenállók néven csoportot alakított, amely az egyik közösségi oldalon kommunikál az érdeklődőkkel – pénteki közleményében ez a csoport kollektívan elhatárolódott a garázdáktól, s tudatta, hogy a tüntetők közé „anarchisták keveredtek”.

Portland városában harmadik napja folyamatosan tartanak a tiltakozó akciók, de változatlanul az utcán vannak a tüntetők Los Angelesben, Oaklandban, Denverben, Chicagóban, Philadelphiában és New Yorkban is.

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »