Jelentett a Siemens, szárnyal az árfolyam

A Siemens német konszern azt tervezi, hogy önálló vállalattá alakítja és tőzsdére viszi egészségügyi üzletágát – jelentette be Joe Kaeser vezérigazgató csütörtökön.

Az üzletág becsült értéke 15 milliárd dollár, a döntéssel az a cél, hogy a Siemens még inkább alaptevékenységére – gyárautomatizálásra, ipari szoftverekre és energiatechnológiára – összpontosítsa erejét.

A müncheni központú ipari konglomerátum – amely az orvosi képalkotó eszközöktől kezdve a szélerőmű-generátorokon át a vasúti szerelvényekig egy sereg terméket gyárt – csütörtökön ismertette pénzügyi évének negyedik negyedéves gyorsjelentését is.

A szeptember 30-ával végződő három hónapban a konszern bevételei éves összevetésben 3 százalékkal 21 milliárd 953 millió euróra, nettó profitja pedig 18 százalékkal 1 milliárd 176 millió euróra, részvényenként 1,42 euróra emelkedett. Az ipari tevékenységből származó nyereség 2,45 milliárd euróra rúgott, ami meghaladja a 2,41 milliárd eurós elemzői várakozásokat.

A rendelésállomány 14 százalékkal 20 milliárd 326 euróra esett, és jóval elmarad az elemzők által várt 21,4 milliárd eurótól. A Siemens azzal magyarázta a csökkenést, hogy az előző bázis kiugróan magas volt egy nagy értékű szélerőmű ügyletnek köszönhetően.

A 2016-os üzleti év egészét tekintve a Siemens bevételei 5 százalékkal 79,6 milliárd euróra, rendelésállománya pedig ugyancsak 5 százalékkal 86,5 milliárd euróra emelkedett, míg nettó profitja közel 25 százalékkal 5 milliárd 584 euróra csökkent. A konszern alkalmazottainak száma 348 ezerről 351 ezerre növekedett.

A híreket kedvezően fogadták a befektetők, a Siemens részvényei jelenleg közel 5%-os emelkedést mutatnak. 

Aktuális tőzsdei árfolyamok a Kitekintőn

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »