Csúnya ügybe keveredett a Samsung

Házkutatást tartottak a Samsung vállalat szöuli irodáiban kedden a Pak Gun Hje dél-koreai elnök körüli botrány kapcsán indított vizsgálat keretében.

Az ügyészek azoknak az állításoknak akarnak utánajárni, hogy a Samsung adott-e pénzt Pak közeli barátja, Csoj Szun Szil lányának. Csoj Szun Szilt azzal vádolják, hogy bár soha semmilyen hivatalos pozíciót nem viselt, közkapcsolati és kommunikációs tanácsokat adott az elnöknek, beszédeket írt Paknak, kinevezésekbe szólhatott bele, bizalmas iratokhoz, államtitkokhoz férhetett hozzá, és a gyanú szerint közpénzeket sikkasztott.

  • Kapcsolódó cikkünk:

A botrány legújabb fejleménye szerint a Samsung 2,8 millió eurót (868 millió forintot) adhatott a Csoj és lánya által birtokolt egyik cégnek, hogy finanszírozza a lány lovaglóedzéseit Németországban – az ügyészek megszállták két lovas szövetség irodáit is.

Az államfő bocsánatot kért ugyan a történtekért, de egyre többen szólítják fel lemondásra – szombaton tízezrek tüntettek Szöul belvárosában Pak Gun Hje távozását követelve.

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint Pak népszerűsége 5 százalékra süllyedt, ami a legalacsonyabb érték az eddigi dél-koreai elnökök között azóta, hogy az ország több évtizednyi katonai diktatúrát követően az 1980-as években a demokrácia útjára tért.

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »