A Lufthansa Frankfurtban is kénytelen lesz szembeszállni a Ryanairrel

Csökkenő árbevétel mellett is jobb adózott eredményt ért el a Lufthansa-csoport január-szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest.

A német vállalatcsoport szerdai közleménye szerint az árbevétel 1,8 százalékkal, 23,8 milliárd euróra csökkent, a kiigazított üzemi eredmény 0,9 százalékkal, 1,6 milliárd euróra mérséklődött, de az adózott eredmény így is 1,8 milliárd eurót tett ki, 5,9 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában.

Carsten Spohr, a csoport vezérigazgatója az eredményeket úgy értékelte, hogy a jegyárak folyamatos csökkenése miatt kiemelten fontos a kapacitások és a költségek kordában tartása. Ez – mint fogalmazott – a cégnek sikerült és úgy látja, hogy el fogják érni a tavalyi évi pénzügyi eredményeket.

  • Nyomul a Ryanair
MIndeközben a Ryanair bejelentette, hogy jövő márciustól megkezdi operációját Frankfurtból spanyol és portugál úticélok felé, egyelőre csak két géppel, de jövő télre már jóval több gép és célállomás szerepel a tervek között. Ezzel a Ryanair a Lufthansa hazai piacán tesz egy újabb jelentős lépést, azután, hogy németországi jelenlétét három év alatt duplájára növelte.

Az elmúlt évben a Lufthansa-csoport 32 milliárd euró, a 2014-es 30 milliárdnál 6,8 százalékkal nagyobb árbevételt és 1,69 milliárd euró nyereséget ért el, szemben az egy évvel korábbi 55 millió euróval.

Forrás: Bloomberg / MTI

Friss hírek