A skót miniszterelnök újabb népszavazást szeretne

Társadalmi konzultációt kezd jövő héten a skót kormány az újabb függetlenségi népszavazás lehetőségéről – közölte csütörtökön Nicola Sturgeon skót miniszterelnök.

Sturgeon a kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP) Glasgow-ban rendezett éves kongresszusának nyitónapján felszólalva bejelentette: a kormány új törvénytervezetet állított össze a referendumról, de ezt egyelőre csak konzultációra bocsátja, és még nem terjeszti az edinburghi parlament elé.

A skót kormányfő közölte: a kormány szándéka az, hogy Skóciának módja legyen újból fontolóra venni a függetlenség kérdését, mielőtt az Egyesült Királyság elhagyja az Európai Uniót.

Nicola Sturgeon már a brit EU-tagságról júniusban tartott népszavazás másnapján közölte, hogy kormánya ismét napirendre vette a függetlenségi referendum kiírását. Skóciában két éve tartottak népszavazást a függetlenségről, akkor a választók 55 százaléka az elszakadás ellen voksolt.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »