A Disney megvenné a Twittert

Híresztelések szerint a Disney felkért egy pénzügyi tanácsadót arra, hogy segítsen vételi ajánlatot tenni a Twitterre. A Disney mellett a Google és a Salesforce is érdeklődik a cég iránt. 

Az elmúlt hónapokban egyre népszerűbbé vált azt az elmélet, miszerint a Twitter hamarosan eladósorba kerülhet. Erre utaltak a cég zuhanó részvényei, és hogy a Salesforce érdekelt egy esetleges felvásárlásban. Úgy tudni, hogy a vállalat a Bank of America segítségével bonyolítaná az üzletet.

A Twitter bekebelezése megfontolt lépés lenne a Disney-től is, mivel egy ilyen felvásárlással közvetlenül tudna kommunikálni a rajongóival, és olyan technológiába fektetne, amivel világszerte elérné a közönséget. A Twitter piaci értéke jelenleg körülbelül 16 milliárd dollár körül mozog, ami megközelíti a Disney eddigi legnagyobb felvásárlásának értékét: 19 milliárd dollárért vették meg az ABC-t még 1996-ban .

Az elmúlt gyenge negyedévek nyomán a Twitter értéke több mint 50 százalékot esett az egykori 40 milliárd dolláros csúcsról. A reklámokból azóta sem tudtak annyi pénzt szerezni, mint remélték. A licitektől függően a végső ajánlat akár 20-40 milliárd dollár is lehet.

Forrás: Bloomberg / CNBC

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »