Változtatások lesznek a lengyel kormányban

Lengyelország miniszterelnöke, Beata Szydlo azt nyilatkozta pénteken, hogy személyi változtatásokat kíván bejelenteni a kormányban jövő héten.

„Változtatások lesznek a kormányban” – mondta Szydlo a közszolgálati rádióban. „Jövő héten szándékozom tájékoztatni az embereket arról, hogy milyen módosításokat vezetünk be a rendszerben, illetve hogy milyen személyi átszervezésekre kerül majd sor.” Hozzátette még, hogy az állami tulajdonban lévő vállalatok esetében is szükség lesz néhány személyi változtatásra. A hónap elején Szydlo elbocsájtotta Dawid Jackiewicz pénzügyminisztert, aki a legnagyobb állami irányítású cégeket felügyelte.

Csütörtök este megkezdődött az abortusztörvény-módosításról szóló parlamenti vita is, mely során két, a civil szervezetek által benyújtott, egymással ellentétes tervezetet vitattak meg. A lengyel pártok nem jutottak megegyezésre, mivel teljes mértékben eltérő álláspontokat képviseltek. Mindkét javaslatról a szejmben a továbbiakban bizottsági szinten tárgyalnak, párhuzamosan azonban a fő ellenzéki erő, a Polgári Platform által benyújtott, az abortusz-kompromisszum megőrzését célzó határozatjavaslaton is dolgoznak.

Forrás: Reuters / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »