Hatalmas összeget ígér a menekülteknek a milliárdos

Soros György amerikai üzletember – aki a több mint 50 országban működő társadalmi szervezeteket támogató nemzetközi alapítványáról is ismert – 500 millió dollárral kíván hozzájárulni a menekültek megsegítéséhez világszerte.

„Olyan újonnan induló vállalkozásokat és szociális kezdeményezéseket szeretnénk befektetésekkel támogatni, melyeket maguk a migránsok alapítottak. A beruházások célja, hogy ezek a vállalkozások sikeresek lehessenek.” – nyilatkozta Soros kedden.

A beruházások az üzletember nonprofit szervezeteinek tulajdonában fognak állni, és a profit a Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatához fog befolyni. Ebből a pénzből többek között olyan tervezeteket és programokat kívánnak támogatni, melyek a menekültek javát szolgálják. Soros olyan szervezetekkel kíván együttműködni a projektben, mint az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és a Nemzetközi Menekültügyi Bizottság.

Filippo Grandi, az ENSZ menekültügyi főbiztosa elmondása szerint szervezete támogatja Soros kezdeményezését, mert ezek a beruházások egyértelműen segítenek majd a menekülteknek önellátóvá válni, illetve a befogadó közösségeknek is megkönnyítik az életét.

Korábban írtuk: Obama: Eposzi léptékű válsággal nézünk szembe

Forrás: Bloomberg

Friss hírek