Amerikában a vártnál jobban emelkedtek a fogyasztói árak

Gyorsuló ütemben emelkedtek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban augusztusban.

Az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala pénteken közölte, hogy augusztusban az előző hónaphoz képest 0,2 százalékkal nőttek a fogyasztói árak, míg elemzők csak 0,1 százalékos emelkedést vártak a júliusi stagnálás után.

Tavaly augusztushoz viszonyítva 1,1 százalékkal ugrottak meg az árak, miközben elemzők 1,0 százalékra számítottak a júliusban mért 0,8 százalékos növekedés után.

A gyakran változékony energia- és élelmiszerárakat nem tartalmazó maginfláció havi szinten 0,3 százalékkal, éves összevetésben pedig 2,3 százalékkal emelkedett a júliusi 0,1, illetve 2,2 százalék után.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve nyíltpiaci bizottsága jövő heti ülésén minden bizonnyal üdvözli majd az infláció augusztusi emelkedését, de egy sor csalódást okozó adat, köztük a kiskereskedelmi forgalom, az ipari termelés és a foglalkoztatottság augusztusi alakulása miatt várhatóan változatlan szinten hagyja a kamatokat.

A Federal Reserve éves inflációs célszáma 2 százalék.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »