Az olcsóbb autókat veszik Európában

A legfrissebb statisztikák szerint az európai autóeladások 10 százalékkal nőttek augusztusban, és az olcsóbb márkák magasan verték a drágábbakat.

Az európai személygépkocsi-piac idén erős növekedést mutatott az előző évi augusztusi értékekhez képest. Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) nyilatkozata alapján összesen 819 126 autó eladását regisztrálták.

A főbb piacokat nézve Olaszországban és Spanyolországban volt a legmagasabb a nyereség az eladások tekintetében: 20,1 százalék, illetve 14,6 százalék. Őket követi Németország (8,3 százalék), Franciaország (6,7 százalék) és az Egyesült Királyság (3,3 százalék) – amelyek mindegyike jobban teljesített, mint 2015 augusztusában – mondta az ACEA.

A legnagyobb növekedés az olcsóbb márkák értékesítésében történt. A Fiat például 20 százalékos emelkedést könyvelhet el, a Seat-eladások 19 százalékkal nőttek, míg a Renault Daciáját 36,7 százalékkal többen vették, mint az előző évben ilyenkor.

Az ACEA megjegyezte, hogy ezek az értékek „lenyűgöző teljesítményt reprezentálnak, figyelembe véve, hogy augusztus általában az év egyik leggyengébb hónapja eladás szempontjából a nyári szünet miatt.” A legfrissebb értékesítési szám különösen meglepő volt, tekintve az 1,4 százalékos visszaesést júliusban, ami egy 34 hónapos folyamatos növekedést követett az európai autóeladások terén.

Kapcsolódó cikkünk: Tovább tart a lendület – veszik az autókat Európában

Forrás: CNBC

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »