Meghosszabbították az ukrán beavatkozás miatti szankciókat

További hat hónappal meghosszabbította az Európai Unió azoknak a szankcióknak a hatályát, amelyeket Ukrajna területi épségének megsértése miatt rendeltek el orosz, illetve oroszbarát ukrán természetes vagy jogi személyekkel szemben – tudatta az uniós tagállamok kormányainak képviselőiből álló tanács sajtószolgálata.

A 146 természetes és 37 jogi személy elleni korlátozó intézkedések keretében zárolták az érintetteknek az EU-ban lévő vagyonát – ez főként a bankszámláikra, bizonyos esetekben azonban az ingatlanaikra vagy más vagyontárgyaikra is vonatkozik. A természetes személyek ezen túlmenően nem utazhatnak be az Európai Unióba.

A helyzetértékelés nem indokolta a szankciórendszernek, illetve a korlátozó intézkedések hatálya alá tartozó személyek és szervezetek jegyzékének a módosítását – olvasható a tanács közleményében. Az unió Ukrajna szuverenitásának, területi épségének aláásása, veszélyeztetése, megsértése miatt rendelte el a büntetőintézkedéseket a listán lévőkkel szemben.

A legutóbb márciusban meghosszabbított szankciós listán szerepel többek között Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes, két védelmiminiszter-helyettes, illetve Arkagyij Rotenberg üzletember, Vlagyimir Putyin elnök korábbi dzsúdópartnere.

Nem ebbe a szankciócsoportba tartoznak az Oroszországgal szemben érvényesített, egyes szektorokra – egyebek közt az olajiparra – célzott gazdasági korlátozások, amelyeknek a hatályát már a nyáron meghosszabbították.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »