A Chevrolet elindította a hatótáv-versengést

A General Motors kedden bejelentette, hogy elektromos kompaktja, a Chevrolet Bolt EV átlagosan 238 mérföldet tud majd megtenni egy töltéssel, ami 20 mérfölddel több, mint a rivális Tesla Model 3 tervezett hatótávja. 

A GM azonban – jelenleg – nemcsak a hatótáv kérdésében áll jobban a Teslánál, hiszen a Bolt EV modellek értékesítése már pár hónap múlva elkezdődik, míg a Tesla kompakt modelljének bevezetése csak egy évvel későbbre, 2017 végére várható.

Ezzel az időbeli előnnyel a Bolt EV lesz az első olyan elektromos autó, melynek hatótávja 200 mérföld (kb. 320 km) feletti, az ára ugyanakkor 40 ezer dollár alatt marad – a kezdőára 37.500 dollár lesz. 

Chevrolet Impala - nem elektromos

Chevrolet Impala – nem elektromos

A Tesla által gyártott S és X modellek már ma is kérhetőek nagyobb akkumulátorcsomaggal, így az S modell esetében akár 300 mérföld feletti hatótáv is elérhető, ugyanakkor ezen modellek árai jelentősen magasabbak, a Tesla csúcsmodelljei nagyságrendileg 135 ezer dollárba kerülnek és még a jelenleg legolcsóbb Model S P60 is 66 ezer dolláros árcédulát visel.

Forrás: Reuters / Kitekintő

Felkapott hírek

Friss hírek

standardandpoors

Nem tetszik az S&P-nek, ami Nagy-Britanniában történik

Megerősítette Nagy-Britannia "AA" szintű államadós-besorolását pénteken a Standard & Poor's. A hitelminősítő ugyanakkor érvényben hagyta az osztályzat leminősítésének lehetőségére utaló negatív kilátást is, azzal az indokkal, hogy a Brexit komoly kockázatot jelent a brit gazdaság és különösen a londoni pénzügyi szolgáltatási szektor teljesítményére.

Read More »