Török Áramlat projekt on

Megkapta első hivatalos engedélyeit a Gazprom a török hatóságoktól a Török Áramlat gázvezeték-építési projekt beindítására – közölte az orosz gázipari vállalat szerdán.

A közlemény szerint megállapodással zárultak a múlt heti megbeszélések Alekszej Miller, az orosz gázipari vállalat vezérigazgatója és Berat Albayrak török energiaügyi miniszter között. A felek abban állapodtak meg, hogy gyorsan lezárják a projekt megkezdéséhez szükséges előkészítő folyamatot.

Az engedélyek kiadása jó hír a Gazprom számára. A lépés mutatja a török fél érdekeltségét a projektben és lefekteti a tényleges építkezés alapjait – idézi a közlemény Alekszej Millert.

Az orosz államfő 2014. december elején Ankarában jelentette be, hogy Oroszország eláll a Déli Áramlat gázvezeték megépítésétől, és Törökország felé viszi az orosz gázt. Januárban ki is jelölték a Török Áramlat nevet viselő, évi 63 milliárd köbméter kapacitású gázvezeték útvonalát.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »