Még mindig rúgják ki a katonákat Törökországban

Újabb 73 katonát bocsátottak el a török légierőtől szerdán a július 15-ei puccskísérletet követő tisztogatások keretében – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

A védelmi minisztérium Twitter-fiókján azt írta, hogy a menesztések megerősítik a haderőt. A bejegyzés szerint a szervezet így megszabadul az Egyesült Államokban élő „áruló”, Fethullah Gülen török hitszónok követőitől, akiket Ankara szerint felelősség terhel a puccskísérletért.

Július 15. óta 4600 embert küldtek el a török haderőtől az incidenssel összefüggésben, beleértve 151 tábornokot és tengernagyot, mivel a gyanú szerint kapcsolatba hozhatók a Gülen-hálózattal.

A törökországi tisztogatások a haderő mellett főként az igazságügyet, az oktatást, az egészségügyet, illetve a médiát érintik, de olyan nehezen indokolható intézkedés is történt, mint az FG betűpárost tartalmazó rendszámok betiltása.

Törökországi híreink egy csokorban itt érhetőek el.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »