Trump új kampányfőnöke durva és konfrontatív személyiség

Donald Trump amerikai republikánus párti elnökjelölt kampányának új vezetői várhatóan a korábbinál is durvább és kíméletlenebb kampányt folytatnak majd, és sokan attól tartanak, hogy „lángba borítják” a választási küzdelmet.

Az amerikai politikai elemzőket és a médiát is alaposan meglepte, hogy Trump szerda reggelre átalakította kampánystábját, és a radikális jobboldali médiából szerződtetett kampányfőnököt.

A The Washington Post című lap már szerda délelőtti internetes kiadásában azt írta, hogy az új kampányfőnök, Stephen Bannon, aki eddig a Breitbart News vezetője volt, Trumphoz hasonlóan durva stílusú és konfrontatív személyiség, s felhívta a figyelmet arra, hogy a Breitbart News internetes oldalain és rádióműsoraiban Bannon rendre azoknak biztosított megszólalási lehetőséget, akik a Republikánus Párt elitjét és kongresszusi politikusait bírálták.

A Politico arra hoz példákat, hogy a Bannon vezette rádióműsorokban gyakran kapnak helyet összeesküvéselméletek is, például arról, hogy az Obama-kormányzatba beférkőztek az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet terroristái, vagy hogy Huma Abedin, Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt bizalmas munkatársa „összejátszik” az egyiptomi Muzulmán Testvériség nevű betiltott radikális szervezettel.

A CNN politikai elemzője „utcai harcosnak” nevezte Bannont, s hangsúlyozta, hogy kinevezésével a média működési mechanizmusát nagyon is jól ismerő Trump az eddig megszólított és megnyert választói táborát akarja erősíteni, és nem új választók megnyerésére törekszik.

Nicholas Kristof, a The New York Times tekintélyes kolumnistája szerint Trumpból lényegében a jobboldali rádiók és internetes újságok, valamint a Fox televízió „csinált” elnökjelöltet, mégpedig azzal, hogy teret adott neki, és ennek köszönhetően a politikában kívülállóként „ostromolhatta meg” a Republikánus Párt várát.

Kristof megállapítja, hogy miután nem különösebben eredményesen udvarolta körbe a republikánus pártelitet, Trump most visszatér ahhoz a jobboldali sajtóhoz, amelynek oly’ sokat köszönhet, s tőlük várja a segítséget, hogy kampánya a választásig hátralevő már nem egészen három hónapban sikeres legyen.

Hillary Clinton, az ohiói Clevelandben kampányolva reagált a Trump-kampánycsapat változásaira. „Donald Trump már megmutatta nekünk, hogy ki is ő. Kirúghat a kampányából és felvehet oda bárkit, megtehetik majd, hogy új stílusú szöveget olvastatnak fel vele a súgógépről, de ettől ő még ugyanaz az ember, aki nekitámad katonacsaládoknak, lekezel nőket, kigúnyol fogyatékosokat, és azt hiszi, hogy többet tud az Iszlám Államról, mint a mi tábornokaink” – hangoztatta Clinton Clevelandben.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »