Medvegyev meghosszabbította az élelmiszerembargót

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök 2017. december 17-ig meghosszabbította az élelmiszerembargó alá eső termékek megsemmisítéséről rendelkező kormányrendelet hatályát.

Az online hivatalos közlönyben pénteken jelent meg, hogy az augusztus 5-én lejárt rendelet hatályát a kormányfő szerdán hosszabbította meg.

Az orosz agrárfelügyelet (Roszszelhoznadzor) múlt pénteki összesítése szerint Oroszországban egy év alatt több mint 7500 tonna – 7282 tonna növényi és 228,642 tonna állati eredetű -, a nyugati szankciókra válaszul bevezetett embargó hatása alá eső, illetve az orosz-török viszony megromlása miatt kitiltott élelmiszert semmisítettek meg. Az elpusztított élelmiszercikkek közül az alma, a körte, az őszibarack, a paradicsom, a paprika, a padlizsán, az eper, a narancs és a nektarin jelentette a legnagyobb tételt.

Oroszország 2014. augusztus 6-án vezetett be élelmiszer-embargót, ami miatt az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium szerint az élelmiszerárak 31,6 százalékkal nőttek. A tárca közölte azt is, hogy az intézkedés miatt az Európai Uniót, az Egyesült Államokat, Kanadát, Norvégiát és Ausztráliát évi 8,6 milliárd dolláros veszteség érte.

Az embargóval sújtott országok listáját Moszkva tavaly augusztus 13-án Albániára, Montenegróra, Izlandra és Liechtensteinre, az idei év elejétől pedig Ukrajnára is kiterjesztette. Vlagyimir Putyin elnök június végén írta alá az Oroszország ellen szankciókat meghirdető országokkal szemben bevezetett élelmiszer-behozatali korlátozásnak a jövő év végéig szóló meghosszabbítását.

Korábbi cikkünk a témában: Az orosz embargó miatt nagyot ugrottak az élelmiszerárak

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »