A török légitársaságból is elkezdték kirúgni a dolgozókat

Egyre furcsább helyekre ér el a puccs utáni tisztogatási hullám, most a Turkish Airlines és a török állami telekommunikációs vállalat, a Turk Telekom munkatársainak mondtak fel tömegesen.

Az állami irányítás alatt álló török légitársaság, a Turkish Airlines, mely Európa negyedik legnagyobb légitársasága 211, egyes források szerint 350 munkatársát bocsátotta el hétvégén, nagyrészt utaskísérőket, menedzsereket és adminisztratív dolgozókat, a Gülen mozgalomhoz való kapcsolatukra hivatkozva.

Turkish_airlines

A 30%-ban szintén állami tulajdonú telekomcég, a Turk Telekom dolgozói sem jártak jobban, 198 embert kirúgtak, néhány menedzsert pedig ki is hallgattak a puccskísérlet utáni nyomozás során.

Mindezt az után, hogy bezárattak több mint ezer oktatási intézményt , visszavonták 21 ezer tanár engedélyét és a gyanúsított újságírók elfogását is megkezdték.

Forrás: Independent

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »