Donald Trump: „Az elfelejtett Amerika hangja vagyok”

Donald Trump a felvirágzás és a biztonság ígéretével fogadta el az elnökjelöltséget a republikánusok konvenciójának utolsó napján, csütörtök este az esemény zárásaként elmondott beszédében.

Donald Trump „tele alázattal és hálával” fogadta el a Republikánus Párt elnökjelöltségét. Beszédének elején azt ígérte, hogy vele a republikánusok visszatérnek a Fehér Házba, az Egyesült Államok pedig a felvirágzás és a békesség korszakába. A törvényesség és a rend Amerikáját ígérte, és azt hangsúlyozta, hogy ő az „elfelejtett” Amerika hangját hallatja.

A milliárdos üzletember elkeseredett, sötét hangulatú ország képét vázolta fel, megígérve, hogy megvédi az országot és visszaállítja a törvényességet, a rendet.

„Az elfelejtett Amerika hangja vagyok” – jelentette ki, majd a kétkezi munkások és a középosztály védelmezőjeként megjelenítve magát arra figyelmeztetett, hogy ha Hillary Clinton, a demokraták várható elnökjelöltje kerül a Fehér Házba, akkor az ország gazdasági nehézségei csak növekednek majd.

Adócsökkentést és adóegyszerűsítést ígért, ezzel új munkahelyeket és az amerikaiak életszínvonalának javulását is. Határozott ígéretet tett arra, hogy visszavonja, semmissé teszi Obama elnök vitatott egészségbiztosítási reformját, valamint újratárgyalja a szerinte Amerikára hátrányos amerikai-kanadai-mexikói szabadkereskedelmi megállapodást (a NAFTA-t) is.

trump

Forrás: AP

Riasztóan sötét képet festett arról, hogy az illegális bevándorlás és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet milyen fenyegetést jelent az Egyesült Államokra. Megismételte a választási kampányban hangoztatott álláspontját, miszerint az ellenőrizetlenül, illegálisan érkező bevándorlók elveszik a munkát az amerikai állampolgároktól és nem egyszer bűncselekményeket követnek el. „Ennek is véget vetünk” – szögezte le, és megerősítette korábbi ígéretét, hogy nagy falat építtet az amerikai-mexikói határon.

A több mint egyórás beszédben Trump élesen és folyamatosan támadta Hillary Clintont, a demokraták várható elnökjelöltjét. Véleménye szerint Hillary Clinton öröksége nem más, mint „halál, destrukció, terrorizmus és Amerika gyöngesége”. Clintont támadva, elítélte az úgynevezett nemzetépítési politikát, amelyet még a Bush-adminisztráció kezdett meg a Közel-Keleten. Felhozta Irak, Líbia, Szíria és Egyiptom példáját, és hangsúlyozta, hogy ezekben az országokban a helyzet csak rosszabbodott. Az Obama-kormányban korábban külügyminiszteri posztot betöltő Hillary Clintont tette felelőssé az Iszlám Állam nevű terrorszervezet létrejöttéért, és kárhoztatta őt azért is, mert szíriai menekültek ezreit fogadná be. „Tizenöt évi háborúskodás után a Közel-Keleten, ezermilliárd dollárok elköltése és emberi életek tízezreinek elvesztése után a helyzet rosszabb, mint valaha” – szögezte le Trump.

Forrás: MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »