Lassan fogynak a jegyek az olimpiára, jönnek a kedvezmények

Annyira lassan fogynak a jegyek a riói olimpiára, hogy a szervezők mostantól az eddig csak a brazil állampolgárokat megillető kedvezményes áron árusítják a belépőket és a 20%-os szervizdíjat is eltörölték, így már bárki olcsón hozzájuthat jegyekhez az olimpia hivatalos oldalán.

A jegyek tervezettnél lassabb fogyásához hozzájárult az országra manapság jellemző politikai és gazdasági bizonytalanság, a zikavírus sem tett jót az eladásoknak, illetve míg más helyszíneken általában a helyiek jelentős vásárlóerőt képviselnek, Brazíliában egyszerűen nincs pénzük arra, hogy az olimpiai játékokon töltsék el szabadidejüket.

olimpia

A 6,1 millió rendelkezésre álló jegyből eddig 4,4 milliót értékesítettek, ami a 72%-os arányt tekintve is elég gyenge adat két héttel az esemén kezdete előtt, de ha a 2012-es londoni olimpia számait vesszük összehasonlítási alapul, akkor látszik igazán a különbség: Londonban közel 11 millió jegy kelt el a felkínált 11,3 millió darabból.

A nyitóünnepségre és az úszóeseményekre ugyan már elfogytak a jegyek, a záróünnepségre azonban a jelenlegi brazil reál / amerikai dollár árfolyamok mellett már 61 dollárért is bejuthatnak az érdeklődők és például az atlétikai események árképzése sem tűnik elrugaszkodottnak az esemény súlyához képest, itt 31 és 367 dollár között szóródnak az árak.

Forrás: Marketwatch

Felkapott hírek

Friss hírek

Pristina, 2018. április 26.
Hashim Thaci koszovói elnök (j) és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke megbeszélést folytat Pristinában 2018. április 26-án. (MTI/EPA/Petrit Prenaj)

Koszovó elsődleges célja a teljes jogú EU-tagság elnyerése

Főként Koszovó európai integrációjáról, de a vízumliberalizációról és a Szerbiával fenntartott kapcsolat rendezéséről is tárgyalt csütörtökön Pristinában Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke és Hashim Thaci koszovói elnök, s utóbbi leszögezte: Pristina számára továbbra is a teljes jogú európai uniós tagság elnyerése a legfontosabb cél.

Read More »
Phenjan, 2018. április 10.
Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke (k) a párt központi bizottsága politikai bizottságának ülésén Phenjanban 2018. április 9-én. (MTI/EPA/KCNA)

Kim Dzsong Un egy nagy kérdőjel az USA számára

Az amerikai hírszerzési szakértők gőzerővel próbálják felvázolni Kim Dzsong Un személyiségét, hogy Donald Trump elnök tudja, tulajdonképpen kivel készül tárgyalóasztalhoz ülni. Az elemzők azonban óriási kihívással szembesülnek, ugyanis a titokzatos észak-koreai diktátorról nagyon kevesen tudnak bármi érdemlegeset.

Read More »