Elismerte hibáját Melania Trump beszédírója

A kínos plágiumvád miatt benyújtotta lemondását Melania Trump beszédírója – Meredith McIver lemondását azonban  a republikánusok elnökjelöltje nem fogadta el.

Trump feleségét azzal vádolták, hogy hétfő esti clevelandi, a republikánusok konvencióján elhangzott beszédében szó szerint vett át mondatokat a jelenlegi first lady, Michelle Obama 2008-ban, a demokraták elnökjelölő konvencióján elhangzott beszédéből.

Meredith McIver szerdán nyilatkozatot tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy mi  történt. A Trump-cégbirodalom hivatalos levélpapírján közzétett írásában a beszédírónő azzal érvel, hogy „pusztán a véletlen műve” a hasonlóság Melania Trump és Michelle Obama beszédének egyik része között.

McIver közleménye szerint Melania Trump telefonon felolvasta neki Michelle Obama szóban forgó beszédét, s arra kérte őt, hogy hangulatában, mondandójában ilyen jellegű legyen az ő beszéde is. „Lejegyeztem, amit mondott, és később beillesztettem a beszéd tervezetébe, de a mondatok benne maradtak a végleges változatban is. Nem ellenőriztem pontosan Mrs. Obama szavait. Ez az én hibám volt, szörnyen érzem magam a káoszért, amit okoztam Melaniának, a Trump-családnak, valamint Michelle Obamának” olvasható Meredith McIver nyilatkozatában.

McIver, aki balerina volt mielőtt a Trump-vállalatbirodalomnál kezdett dolgozni beszédíróként és részt vett néhány, Trumpról szóló könyv megírásában is, egyúttal közölte: kedden benyújtotta lemondását Donald Trumpnak és a Trump-családnak, de lemondási kérelmét elutasították. „Trump úr azt mondta: az ember követ el ártalmatlan hibákat, de e tapasztalatokból tanulunk és így válunk éretté” – írta közleményében Meredith McIver. Egyúttal bocsánatot kért a hibája okozta zűrzavarért és hisztériáért.

Melania Trump beszédének e néhány vitatott mondata hétfő óta izgalomban tartotta a sajtót, és magát a Republikánus Pártot is. A kampánymenedzserek ugyan azonnal cáfolták a plágiumot, de például Corey Lewandowski, a nemrégiben kirúgott kampánymenedzser azonnal utódja Paul Manafort menesztését követelte egy televízós interjúban, mondván, hogy Manafortnak kellett látnia és engedélyeznie a beszédet.

Donald Trump sem bírta ki, hogy ne üzenjen Twitteren. Szerdai bejegyzésében még elégedettségének is hangot adott, s felhívta a figyelmet arra, hogy felesége beszéde nagyobb publicitást kapott, mint bármely más politikai beszéd az elmúlt időszakban. „A média több időt szánt arra, hogy Melania beszédének elemzésével foglalkozzék, mint amit az FBI fordított Hillary e-mailjeinek vizsgálatára” – írta a republikánusok elnökjelöltje.

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »