Emelkedtek a német termelői árak júniusban

Júniusban a vártnál kissé erősebb ütemben nőttek az előző havihoz képest a termelői árak Németországban.

A német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) szerdán közzétett jelentése szerint júniusban 0,4 százalékkal nőttek a termelői árak a májusihoz képest. Elemzők 0,2 százalékos emelkedésre számítottak a májusi 0,4 százalékos növekedés után.

Tavaly júniushoz képest viszont 2,2 százalékkal csökkentek a termelői árak, ami ugyancsak kedvezőbb valamivel az elemzők által várt 2,4 százalékos visszaesésnél. Májusban éves összevetésben 2,7 százalékos csökkenést mértek.

Az előző hónapokhoz hasonlóan júniusban is az energiaárak változása határozta meg alapvetően a termelői árakat. Májushoz képest az energiaárak 1,3 százalékkal nőttek, tavaly júniushoz képest viszont 6,5 százalékkal csökkentek.

Az energiaárakat nem számolva a termelői árak 0,2 százalékkal emelkedtek júniusban az előző hónaphoz képest, éves összevetésben viszont 0,7 százalékkal csökkentek Németországban.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »