Hollande-Merkel-Renzi találkozó lesz augusztus végén

Francois Hollande francia államfő augusztus végén Olaszországban egyeztet a brit uniós kilépésről szóló népszavazás következményeiről Angela Merkel német kancellárral és Matteo Renzi olasz miniszterelnökkel – közölte szerdán Stéphane Le Foll francia kormányszóvivő Párizsban.

A bejelentés azon a napon történt, amikor is az eddigi belügyminiszter, Theresa May átveszi a brit miniszterelnöki posztot. Az Egyesült Királyság története második női kormányfőjének legfőbb feladata hazája sikeres kivezetése lesz az Európai Unióból.

Az európai vezetők nem titkolják, hogy minél előbb szeretnék megismerni a brit vezetés szándékait azért, hogy a június 23-i referendumot követő minden bizonytalanságot eloszlathassanak.
„Minél előbb megkezdődnek a tárgyalások, annál jobb lesz mindenkinek” – hangsúlyozta kedden Jean-Marc Ayrault francia külügyminiszter. A kormányszóvivő szerdán megerősítette, hogy „Nagy-Britannia választását tiszteletben kell tartani”.
„Most mindenkinek olyan álláspontot kell képviselnie, amely védi az érdeket, egyrészt Nagy-Britanniáét, másrészt pedig Európa érdekeit – tette hozzá Stéphane Le Foll.

„Franciaország álláspontja nem változott. Jelezni kell az Európai Unióból való kilépést és szabályszerűen el kell indítani a tárgyalásokat, hogy kiderüljön, hogyan nyitható új fejezet az Európa és Nagy-Britannia közötti kapcsolatokban” – hívta fel a figyelmet.

A francia diplomácia új lendületet kíván adni a többi 27 uniós tagállamnak, ezért Francois Hollande július 19. és 21. között több országba is ellátogat – emlékeztetett a kormányszóvivő. A francia elnök először Portugáliába, majd Csehországba, Ausztriába, Szlovákiába és Írországba utazik.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »