Brexit: a Konzervatív Párt szembemenne a skótokkal

Az Egyesült Királyság uniójának fenntartása mellett tett hitet első miniszterelnöki nyilatkozatában Theresa May.

Az új brit miniszterelnök, akit David Cameron lemondása után szerda este bízott meg kormányalakítással II. Erzsébet királynő, a Downing Street-i miniszterelnöki rezidencia előtt tett rövid nyilatkozatában kijelentette: nem mindenki tudja, de a kormánypártot teljes nevén Konzervatív és Unionista Pártnak hívják. „Az Unionista szó az Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország közötti kincset érő köteléket jelenti” – fogalmazott Theresa May.

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök nem sokkal korábban a BBC televíziónak kijelentette, hogy mivel a sótok többsége a brit EU-tagságról tartott népszavazáson a bennmaradásra voksolt, az új brit kormányfőnek nincs felhatalmazása arra, hogy Skóciát is kivezesse az Európai Unióból.
A referendumon országos átlagban a többség a kilépésre szavazott, és Sturgeon azóta több nyilatkozatában is egyértelművé tette, hogy ebben a helyzetben ismét napirendre került Skócia függetlenné válásának kérdése.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »