Lezárult a Richter – Finox tranzakció

Lezárult a női termékenységgel összefüggő innovatív termékek fejlesztését és értékesítését végző svájci Finox Holding felvásárlása – közölte a cégcsoportot megvevő Richter Gedeon Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

A Richter 2016. június 30-án jelentette be, hogy 190 millió svájci frankért (55,6 milliárd forint) megvásárolta a Finoxot és az akvizíciót követően a Finox integrálásával, annak a női fertilitást növelő készítményével bővíti a nőgyógyászati termékkínálatát.

A Richter globális jogokat szerez a Finox legfontosabb készítményének értékesítésére, amely az EU területére 2014 májusában kapott forgalomba hozatali engedélyt és amelyet már több mint 20 országban értékesítenek. A megállapodás ugyanakkor nem tartalmazza az FDA törzskönyvezése esetén az Egyesült Államok piacára bevezethető, hormont tartalmazó készítményre vonatkozó értékesítési jogokat, amelyek Willy Michel tulajdonában maradnak – közölte a társaság.

„A Finox kiemelt stratégiai lehetőséget testesít meg a Richter számára kulcsfontosságú terápiás területen és tovább bővíti a nőgyógyászati portfoliónkat. Várakozással tekintek a Finox szakértői gárdájával való együttműködés elé” – jelentette ki korábban Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »